De meeste volgden tiktok-accounts

Gemaakt 31 maart, 2024
Tiktok-gebruikers

TikTok, de socialemediagigant voor het delen van video's, blijft het digitale landschap domineren en beschikt wereldwijd over meer dan een miljard actieve gebruikers. De snelle bekendheid van het platform kan worden toegeschreven aan de unieke mix van door gebruikers gegenereerde inhoud, virale trends en een zeer persoonlijk algoritme dat gebruikers urenlang aan het boeien is. In dit artikel duiken we in de meest gevolgde TikTok-accounts van 2024, onthullen we de geheimen achter hun succes en onderzoeken we de reeks inhoud die deze makers naar een wereldwijd sterrendom heeft gekatapulteerd.

1. Khabane Lame (@khaby.lame)

Bovenaan onze lijst met een duizelingwekkend aantal volgers van meer dan 161 miljoen staat Khabane Lame. Deze in Senegal geboren, in Italië gevestigde maker, algemeen bekend onder zijn TikTok-naam @khaby.lame, werd beroemd vanwege zijn woordeloze, maar hilarisch effectieve verwijderingen van al te ingewikkelde 'life-hack'-video's. Lame's snelle opkomst naar de toppositie van TikTok werd veroorzaakt door zijn pretentieloze, alledaagse aantrekkingskracht en zijn talent om met een uitgestreken gezicht de absurditeiten van het leven belachelijk te maken.

2. Charli D'Amelio (@charlidamelio)

Vlak achter Lame staat de vorige titelverdediger, Charli D'Amelio, met meer dan 152 miljoen volgers. D'Amelio's danstalent, bekend als de koningin van TikTok, in combinatie met haar aanstekelijke persoonlijkheid, heeft haar tot een begrip gemaakt onder de gebruikers van het platform. Ondanks dat ze haar toppositie aan Lame heeft verloren, blijft D'Amelio een van de meest invloedrijke figuren op het platform, met miljarden views en likes op haar inhoud.

3. Bella Poarch (@bellapoarch)

Derde op onze lijst is Bella Poarch, een Filipijns-Amerikaanse TikTok-sensatie die een enorme aanhang van meer dan 93,8 miljoen volgers heeft aangetrokken. Poarch werd beroemd met haar hypnotiserende, duizelingwekkende lip-sync-video's en verdiende binnen een jaar nadat ze lid werd van het platform de titel van 'meest geliefde' TikTok-video.

4. MrBeast (@mrbeast)

Jimmy 'MrBeast' Donaldson staat bekend om zijn grootse filantropische gebaren en verbijsterende uitdagingen en heeft zijn YouTube-faam met succes vertaald naar het TikTok-platform. Met meer dan 93,4 miljoen volgers is MrBeast een van de snelstgroeiende accounts op het platform. Hij biedt hapklare versies van zijn YouTube-uitdagingen en neemt deel aan virale trends.

5. Addison Rae (@addisonraee)

Addison Rae, vooral bekend van haar danschoreografieën, staat op de vijfde plaats met ruim 88,6 miljoen volgers. Haar populariteit op TikTok heeft zich uitgebreid naar andere platforms, wat heeft geleid tot samenwerkingen met spraakmakende merken en optredens in populaire tv-shows.

Tiktok groeit

6. Zach Koning (@zachking)

Zach King, een internetpersoonlijkheid en illusionist, heeft de aandacht getrokken van meer dan 81,1 miljoen volgers op TikTok. Bekend om zijn 'magische wijnstokken', is de inhoud van King een samensmelting van magie, illusie en slimme bewerkingstechnieken, waardoor hij een van de meest unieke makers van het platform is.

7. Kimberly Loaiza (@kimberly.loaiza)

De Mexicaanse zangeres en vlogger Kimberly Loaiza staat op de zevende plaats met ruim 80,9 miljoen volgers. Loaiza staat bekend om haar energieke video's en herkenbare inhoud en is een geliefd figuur geworden onder de Spaanstalige TikTok-gemeenschap.

8. TikTok (@tiktok)

Ironisch genoeg staat het officiële TikTok-account op de achtste plek met meer dan 79 miljoen volgers. Het account staat bekend om het presenteren van makers, het delen van platformupdates en het promoten van populaire hashtags en uitdagingen.

9. Burak Özdemir (@cznburak)

Burak Özdemir (@cznburak)
Burak Özdemir, beter bekend als Cznburak op TikTok, is een Turkse chef-kok die meer dan 74,7 miljoen volgers heeft verzameld. Özdemirs levensgrote culinaire creaties en zijn aanstekelijke glimlach hebben hem tot een wereldwijde internetsensatie gemaakt.

10. Dwayne “The Rock” Johnson (@therock)
Hollywood-superster Dwayne “The Rock” Johnson rondt de top 10 af met ruim 74,2 miljoen volgers. De TikTok-inhoud van Johnson omvat trainingsroutines, video's achter de schermen en zijn kenmerkende merk van motiverende inhoud.

Eervolle vermeldingen
Opvallende vermeldingen buiten de top 10 zijn onder meer Dixie D'Amelio (@dixiedamelio) met 56,4 miljoen volgers, Jason Derulo (@jasonderulo) met 58 miljoen volgers en Selena Gomez (@selenagomez) met 58,9 miljoen volgers.

Conclusie

Terwijl TikTok zich blijft ontwikkelen en zijn wereldwijde bereik blijft uitbreiden, verandert de lijst met de meest gevolgde accounts van het platform voortdurend. Van dansers en komieken tot chef-koks en Hollywood-supersterren: TikTok blijft een springplank voor diverse en creatieve inhoud en trekt miljoenen volgers van over de hele wereld.

Of je nu een merk bent dat wil samenwerken met influencers of een gebruiker die de laatste trends wil volgen, het bijhouden van de meest gevolgde TikTok-accounts kan waardevolle inzichten bieden in de soorten inhoud die resoneren met doelgroepen over de hele wereld.

Volgens de laatste gegevens heeft Charli D'Amelio de titel met miljoenen volgers, bekend om haar boeiende dans- en lipsynchronisatievideo's die resoneren met een breed publiek.

De inhoud varieert sterk, maar omvat vaak dansuitdagingen, komische sketches, lipsynchronisatie met populaire liedjes, doe-het-zelf-tutorials en lifestyle-vlogs. Elke maker brengt zijn unieke stijl naar het platform.

Consistentie, authenticiteit en betrokkenheid zijn de sleutelwoorden. Creëer inhoud die resoneert met uw publiek, communiceer met de inhoud van andere gebruikers, werk samen met influencers, gebruik trending hashtags en optimaliseer uw profiel voor maximale zichtbaarheid. Het kost tijd en toewijding, maar met de juiste aanpak kun je het aantal volgers gestaag laten groeien.