Hoe je rollen naar jezelf kunt sturen op Instagram. (Update!)

Gemaakt 7 april, 2024
Stuur rollen naar jezelf

Als fervent Instagram-gebruiker ben ik altijd op zoek naar nieuwe functies en manieren om mijn ervaring op het platform te verbeteren. Onlangs ontdekte ik een handige truc waarmee ik reels naar mezelf kan sturen op Instagram. Deze functie is voor mij een doorbraak geweest, omdat ik hierdoor gemakkelijk mijn favoriete rollen kan opslaan en delen. In dit artikel zal ik met u delen waarom u reels naar uzelf wilt sturen, hoe u dit stap voor stap kunt doen, de voordelen van deze functie, creatieve manieren om verzonden reels te gebruiken, veelvoorkomende problemen op te lossen en andere manieren om bewaar en deel rollen op Instagram.

Waarom zou je reels naar jezelf willen sturen?

Je vraagt je misschien af: waarom zou ik reels naar mezelf willen sturen op Instagram? Welnu, er zijn verschillende redenen waarom deze functie ongelooflijk nuttig kan zijn. Ten eerste kunt u, door de haspels naar uzelf te sturen, ze eenvoudig bewaren om ze later te bekijken. Het algoritme van Instagram verandert voortdurend en de rollen die je vandaag ziet, kunnen morgen in je feed begraven liggen. Door de reels naar jezelf te sturen, zorg je ervoor dat je er gemakkelijk bij kunt wanneer je maar wilt.

Ten tweede kunt u door reels naar uzelf te sturen een verzameling van uw favoriete inhoud samenstellen. Of het nu gaat om grappige video's, inspirerende citaten of nuttige tutorials, u kunt een gepersonaliseerde bibliotheek met rollen creëren die u opnieuw kunt bekijken wanneer u even een oppepper of inspiratie nodig heeft. Dit kan vooral handig zijn voor makers van inhoud die de technieken van andere makers willen bestuderen en ervan willen leren.

Hoe je reels naar jezelf kunt sturen op Instagram

Nu we de voordelen begrijpen van het naar onszelf sturen van haspels, gaan we de stapsgewijze handleiding bekijken over hoe u dit kunt doen. Het proces is relatief eenvoudig en kan met slechts een paar tikken worden uitgevoerd. Hier is hoe:

 1. Open de Instagram-app op uw mobiele apparaat en navigeer naar de reel die u naar uzelf wilt sturen.
 2. Tik op het pictogram met de drie stippen (...) in de rechteronderhoek van de rol.
 3. Tik uit de opties die verschijnen op de knop "Verzenden naar".
 4. Typ in de zoekbalk uw eigen gebruikersnaam en selecteer deze uit de suggesties.
 5. Tik op de knop "Verzenden" en voila! De haspel wordt naar uw eigen directe berichten verzonden.

Kun je reels naar jezelf sturen op Instagram?

Absoluut! Met Instagram kun je reels naar jezelf sturen, net zoals je ze naar een andere gebruiker op het platform zou sturen. Deze functie is ook niet beperkt tot uw eigen inhoud. U kunt rollen verzenden die door andere gebruikers zijn gemaakt, zolang hun accounts openbaar zijn. Dit opent een wereld van mogelijkheden voor het opslaan en delen van inhoud die u aanspreekt.

Voordelen van het versturen van reels naar jezelf

Het versturen van reels naar jezelf op Instagram biedt verschillende voordelen. Ten eerste kunt u hiermee een persoonlijke verzameling van uw favoriete inhoud maken. Of het nu gaat om grappige video's, informatieve tutorials of verbluffende beelden, u kunt een bibliotheek samenstellen die uw interesses en voorkeuren weerspiegelt.

Ten tweede zorgt het sturen van rollen naar jezelf ervoor dat je gemakkelijk toegang hebt tot de inhoud waar je van houdt, zelfs als deze in je feed verdwijnt of van de verkenningspagina verdwijnt. Dit is vooral handig voor makers van inhoud die de technieken van andere makers willen bestuderen en ervan willen leren. Door de rollen voor uzelf op te slaan, kunt u ernaar teruggrijpen wanneer u inspiratie nodig heeft of specifieke aspecten van de inhoud wilt analyseren.

Ten slotte kunt u door reels naar uzelf te sturen deze eenvoudig met anderen delen. Misschien bent u een film tegengekomen waarvan u denkt dat uw vriend deze geweldig zou vinden, of wilt u uw favoriete inhoud onder de aandacht brengen in een presentatie of blogpost. Door de reels naar uw eigen direct messages te laten sturen, kunt u ze eenvoudig doorsturen naar anderen of downloaden voor offline gebruik.

Creatieve manieren om verzonden rollen te gebruiken

Nu je weet hoe je rollen naar jezelf kunt sturen en welke voordelen het biedt, gaan we een aantal creatieve manieren verkennen om deze functie te gebruiken:

 1. Maak een persoonlijk moodboard: als u een kunstenaar of ontwerper bent, kunt u verzonden rollen gebruiken om een moodboard samen te stellen voor uw volgende project. Bewaar rollen die u inspireren, of het nu gaat om kleurenpaletten, patronen of artistieke technieken.
 2. Deel inhoud met uw team: Als u aan een samenwerkingsproject werkt, kan het sturen van reels naar uzelf een geweldige manier zijn om inhoud met uw team te delen. Je kunt de rollen eenvoudig doorsturen naar je collega’s, zodat iedereen op één lijn zit.
 3. Plan uw contentstrategie: Als contentmaker is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken. Door reels naar uzelf te sturen, kunt u een bibliotheek met inspiratie creëren die u kan helpen bij het plannen van uw contentstrategie en om voorop te blijven lopen.
 4. Maak een samengestelde feed: Als je een samenhangende en visueel aantrekkelijke Instagram-feed wilt bouwen, kan het sturen van reels naar jezelf een geweldige manier zijn om inhoud samen te stellen die aansluit bij jouw esthetiek. U kunt de rollen bestuderen en analyseren wat ze visueel aantrekkelijk maakt, en deze principes vervolgens op uw eigen inhoud toepassen.
Stuur rollen naar jezelf 2

Veelvoorkomende problemen oplossen bij het verzenden van rollen naar uzelf

Hoewel het verzenden van reels naar jezelf op Instagram over het algemeen een soepel proces is, kunnen er enkele veelvoorkomende problemen zijn die je kunt tegenkomen. Hier volgen enkele tips voor het oplossen van problemen om u te helpen deze problemen op te lossen:

 1. Trage internetverbinding: Als u een trage internetverbinding ervaart, kan het langer duren voordat de haspel wordt verzonden. Zorg ervoor dat je verbonden bent met een stabiel wifi-netwerk of probeer de haspel te verzenden als je een betere verbinding hebt.
 2. App-updates: Instagram brengt regelmatig updates uit om de prestaties van de app te verbeteren en bugs op te lossen. Als u problemen ondervindt bij het verzenden van rollen naar uzelf, zorg er dan voor dat de nieuwste versie van de app op uw apparaat is geïnstalleerd.
 3. Accountinstellingen: Zorg ervoor dat u met uw accountinstellingen directe berichten van uzelf kunt ontvangen. Ga naar je accountinstellingen en controleer de privacyopties om er zeker van te zijn dat je berichten kunt verzenden en ontvangen vanaf je eigen account.

Andere manieren om reels op Instagram op te slaan en te delen

Hoewel het verzenden van rollen naar uzelf een handige manier is om inhoud op te slaan en te delen, zijn er ook andere methoden die u kunt verkennen. Hier zijn een paar alternatieven:

 1. Opslaan in uw collecties: Met Instagram kunt u rollen opslaan in uw collecties, wat in wezen mappen zijn waarin u uw opgeslagen inhoud kunt categoriseren en ordenen. Tik eenvoudig op het bladwijzerpictogram onder de rol en kies de verzameling waarin u deze wilt opslaan.
 2. Deel in je verhaal: als je een haspel met je volgers wilt delen, kun je dit doen door deze op je Instagram-verhaal te plaatsen. Tik op het papieren vliegtuigje onder de rol en selecteer de optie 'Post aan je verhaal toevoegen'.
 3. Download de haspel: Als u een lokale kopie van de haspel op uw apparaat wilt hebben, kunt u deze downloaden. Er zijn verschillende apps en websites van derden waarmee je Instagram-video's kunt downloaden. Wees echter voorzichtig bij het gebruik van apps van derden en zorg ervoor dat deze betrouwbaar en veilig zijn.

Conclusie

Het sturen van reels naar jezelf op Instagram is een krachtige functie waarmee je je favoriete inhoud gemakkelijk kunt opslaan en delen. Of u nu een bibliotheek met inspiratie wilt samenstellen, inhoud met uw team wilt delen of uw inhoudsstrategie wilt plannen, deze functie heeft de oplossing voor u. Met de stapsgewijze handleiding en tips voor het oplossen van problemen in dit artikel, stuur je in een mum van tijd reels naar jezelf als een professional. Dus ga je gang, probeer het eens en ontgrendel het volledige potentieel van de haspelfunctie van Instagram. Veel plezier met delen!

Ja, je kunt via de volgende stappen een reel naar jezelf sturen op Instagram:

 1. Open de Instagram-app en ga naar je profiel.
 2. Zoek de haspel die je naar jezelf wilt sturen.
 3. Tik op de haspel om deze te openen.
 4. Tik onder de rol op het papieren vliegtuigje (de deelknop).
 5. Selecteer in het gedeelte 'Verzenden naar' de optie 'Delen met je verhaal'.
 6. Tik op "Verzenden" en de haspel wordt naar je eigen verhaal gestuurd.
 7. Zodra het in je verhaal staat, kun je het later op elk gewenst moment bekijken.

Vanaf de laatste update heeft Instagram geen directe functie om haspels op de filmrol van je telefoon op te slaan. U kunt echter apps van derden of schermopnamefuncties op uw apparaat gebruiken om de film vast te leggen en op uw telefoon op te slaan.

Momenteel heeft Instagram geen functie waarmee je tegelijkertijd een reel naar iemand anders en jezelf kunt sturen. Als je de haspel voor jezelf wilt bewaren, kun je deze naar je eigen verhaal sturen en vervolgens vanuit jouw verhaal met anderen delen.