Je Instagram-account herstellen: een stapsgewijze handleiding

Gemaakt 2 april, 2024
Je Instagram-account herstellen

In de digitale wereld van vandaag is het behouden van controle over onze online identiteiten van cruciaal belang. Toch kan het vergeten van wachtwoorden of het tegenkomen van beveiligingsinbreuken dit evenwicht verstoren, vooral op platforms als Instagram. Deze gids is bedoeld om het herstelproces van je Instagram-account te stroomlijnen en biedt beknopte stappen en inzichten waarmee je snel de controle terug kunt krijgen en je online aanwezigheid effectief kunt beveiligen.

Invoering

In het huidige digitale tijdperk zijn onze online identiteiten steeds meer verweven met sociale mediaplatforms zoals Instagram. Dit gemak brengt echter het risico met zich mee dat u wachtwoorden vergeet of te maken krijgt met beveiligingsinbreuken. Het verliezen van de toegang tot een Instagram-account kan frustrerend en zelfs schadelijk zijn, vooral gezien de persoonlijke en professionele connecties die we daar onderhouden.

Het belang van het herstellen van een Instagram-account
Of het nu komt door een vergeten wachtwoord of een gecompromitteerd account, de noodzaak om weer toegang te krijgen tot een Instagram-account is van het allergrootste belang. Je Instagram-profiel bevat mogelijk herinneringen, connecties en professionele netwerken die van onschatbare waarde zijn. Snel accountherstel wordt dus essentieel om de continuïteit van uw online aanwezigheid te behouden.

Veelvoorkomende redenen voor het opnieuw instellen van wachtwoorden
Er zijn verschillende redenen waarom gebruikers mogelijk hun Instagram-wachtwoorden opnieuw moeten instellen. Het vergeten van wachtwoorden komt vaak voor, vooral omdat we met meerdere accounts op verschillende platforms jongleren. Bovendien betekent de ongelukkige realiteit van cyberdreigingen dat accounts kunnen worden gecompromitteerd, wat kan leiden tot ongeoorloofde toegang of zelfs verlies van controle. Het begrijpen van deze veelvoorkomende scenario’s onderstreept de noodzaak van een robuust herstelproces.

Betekenis van een stapsgewijze handleiding
Het navigeren door de ingewikkelde processen van wachtwoordherstel kan lastig zijn, vooral voor gebruikers die niet bekend zijn met technische procedures. Een uitgebreide stapsgewijze handleiding dient als reddingslijn voor individuen die de controle over hun Instagram-accounts willen terugwinnen. Door het herstelproces op te delen in beheersbare stappen kunnen gebruikers met vertrouwen verdergaan, wetende dat ze over een betrouwbare routekaart beschikken.

In de volgende secties gaan we dieper in op de fijne kneepjes van Instagram-wachtwoordherstel en geven we gedetailleerde instructies en inzichten om een naadloze accountherstelervaring te vergemakkelijken. Laten we samen aan deze reis beginnen om uw digitale identiteit terug te winnen en uw online aanwezigheid te beveiligen.

Het wachtwoordherstelproces begrijpen

In het digitale landschap fungeert het wachtwoordherstelproces als een cruciaal mechanisme om weer toegang te krijgen tot online accounts, waaronder Instagram. Het functioneert als een reddingslijn en biedt gebruikers een manier om in verschillende scenario’s de controle over hun accounts terug te winnen.

Een veelvoorkomend scenario is dat gebruikers hun wachtwoord vergeten, een lastige situatie die ontstaat door het enorme aantal wachtwoorden dat we op verschillende platforms beheren. Het vergeten van een Instagram-wachtwoord kan bijzonder lastig zijn, gezien de integratie ervan in onze dagelijkse routines en sociale verbindingen.

Een ander scenario betreft het tegenkomen van een gecompromitteerd account, waarbij ongeautoriseerde toegang of verdachte activiteiten de veiligheid in gevaar brengen. In dergelijke gevallen is snelle actie noodzakelijk om potentiële risico's te beperken en de controle over het account terug te krijgen.

Door de nuances van het wachtwoordherstelproces te begrijpen, beschikken gebruikers over de kennis en hulpmiddelen die nodig zijn om effectief met deze uitdagingen om te gaan, waardoor een snelle oplossing en verbeterde beveiligingsmaatregelen worden gegarandeerd.

Eerste stappen voor wachtwoordherstel

Om het wachtwoordherstelproces voor uw Instagram-account te starten, is de eerste stap het navigeren naar de Instagram-inlogpagina met behulp van een webbrowser of de mobiele Instagram-app. Eenmaal daar, observeer zorgvuldig de login-interface voor de optie met het label "Wachtwoord vergeten?" Deze link bevindt zich doorgaans onder de inlogvelden en is speciaal ontworpen voor gebruikers die hun accounttoegang moeten herstellen.

Klik op de knop "Wachtwoord vergeten?" koppeling om verder te gaan. U wordt doorgestuurd naar een nieuwe pagina of interface speciaal voor accountherstel. Hier vraagt Instagram je om het e-mailadres of telefoonnummer in te voeren dat aan je account is gekoppeld. Zorg ervoor dat u deze informatie nauwkeurig invoert, aangezien eventuele discrepanties het herstelproces kunnen belemmeren.

Als je niet zeker weet welk e-mailadres of telefoonnummer aan je Instagram-account is gekoppeld, houd dan rekening met eerdere berichten of meldingen van Instagram, aangezien deze vaak relevante informatie bevatten. Bovendien kunt u de opgeslagen wachtwoorden van uw browser controleren of andere apparaten raadplegen waarop u mogelijk eerder op uw Instagram-account bent ingelogd.

Nadat u het juiste e-mailadres of telefoonnummer heeft ingevoerd, controleert u de gegevens nogmaals op juistheid voordat u doorgaat. Deze stap is cruciaal, omdat het ervoor zorgt dat Instagram je identiteit kan verifiëren en het accountherstelproces snel kan starten.

Nadat je je e-mailadres of telefoonnummer hebt opgegeven, geeft Instagram verdere instructies over hoe je verder kunt gaan met het herstellen van je account. Meestal betekent dit dat u een verificatiecode naar het opgegeven e-mailadres of telefoonnummer stuurt. Deze code moet u op het Instagram-platform invoeren om uw identiteit te verifiëren en toegang te krijgen tot de interface voor accountherstel.

Door deze eerste stappen nauwgezet te volgen, legt u een solide basis voor het wachtwoordherstelproces, waarmee u de weg vrijmaakt voor een succesvol accounthersteltraject. Nauwkeurigheid en aandacht voor detail zijn essentieel tijdens deze fase, omdat ze het verificatieproces stroomlijnen en het herstel van de toegang tot je Instagram-account versnellen.

Uw wachtwoord opnieuw instellen via e-mail

Volg deze stappen om het proces voor het opnieuw instellen van het wachtwoord via e-mail te starten:

 1. Toegang tot de Instagram-inlogpagina: Bezoek de Instagram-website of open de Instagram-app op uw apparaat.
 2. Navigeer naar de inlogpagina: Als u nog niet bent ingelogd, klikt u op de optie "Inloggen".
 3. Wachtwoord vergeten?: Onder de inlogvelden vindt u het bericht "Wachtwoord vergeten?" koppeling. Klik erop om verder te gaan.
 4. Voer uw e-mailadres in: Voer op de pagina voor wachtwoordherstel het e-mailadres in dat aan uw Instagram-account is gekoppeld. Zorg ervoor dat dit hetzelfde e-mailadres is dat u hebt gebruikt tijdens het accountregistratieproces.
 5. Verzoek indienen: Nadat u uw e-mailadres heeft ingevoerd, klikt u op de optie "E-mail verzenden" of een vergelijkbare optie. Instagram stuurt vervolgens een e-mail naar het opgegeven adres met instructies voor het opnieuw instellen van je wachtwoord.
 6. Controleer uw e-mailinbox: Open uw e-mailinbox die is gekoppeld aan het opgegeven adres. Je zou een e-mail van Instagram moeten ontvangen met de titel 'Reset je wachtwoord'.
 7. Klik op de link voor het opnieuw instellen van het wachtwoord: Open de e-mail en zoek de link voor het opnieuw instellen van het wachtwoord van Instagram. Klik op deze link om door te gaan met het opnieuw instellen van uw wachtwoord.
 8. Maak een nieuw wachtwoord aan: je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je een nieuw wachtwoord voor je Instagram-account kunt maken. Kies een sterk en uniek wachtwoord dat letters, cijfers en speciale tekens combineert. Vermijd het gebruik van gemakkelijk te raden wachtwoorden en gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts.
 9. Wachtwoord opnieuw instellen bevestigen: Nadat u uw nieuwe wachtwoord hebt ingevoerd en bevestigd, volgt u eventuele aanvullende aanwijzingen om het proces voor het opnieuw instellen van het wachtwoord te voltooien.
 10. Log in met uw nieuwe wachtwoord: Nadat u uw wachtwoord succesvol opnieuw hebt ingesteld, keert u terug naar de inlogpagina van Instagram. Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres en het nieuw aangemaakte wachtwoord in om veilig in te loggen op uw account.

Uw wachtwoord opnieuw instellen via telefoonnummer

Het opnieuw instellen van uw Instagram-wachtwoord via uw telefoonnummer biedt een alternatieve methode om weer toegang te krijgen tot uw account. Hier leest u hoe u het moet doen:

 1. Toegang tot de Instagram-inlogpagina: Begin door naar de Instagram-website te navigeren of de Instagram-app op uw apparaat te openen.
 2. Ga naar de inlogpagina: Als u nog niet bent ingelogd, klik dan op de optie "Inloggen" om toegang te krijgen tot de inlogpagina.
 3. Wachtwoord vergeten?: Zoek en klik onder de inlogvelden op "Wachtwoord vergeten?" link om het wachtwoordherstelproces te starten.
 4. Voer uw telefoonnummer in: Op de pagina voor wachtwoordherstel wordt u gevraagd het telefoonnummer in te voeren dat aan uw Instagram-account is gekoppeld. Zorg ervoor dat dit hetzelfde telefoonnummer is dat u heeft opgegeven tijdens het accountregistratieproces.
 5. Verificatiecode aanvragen: nadat je je telefoonnummer hebt ingevoerd, stuurt Instagram via sms (Short Message Service) een verificatiecode naar het opgegeven nummer.
 6. Controleer je telefoon: Haal je mobiele apparaat op en controleer of je de sms met de verificatiecode hebt ontvangen die door Instagram is verzonden. Het bericht bevat doorgaans een numerieke code.
 7. Voer de verificatiecode in: Keer terug naar de Instagram-pagina voor wachtwoordherstel en voer de verificatiecode in die u via sms heeft ontvangen in het daarvoor bestemde veld.
 8. Verifieer je identiteit: zodra je de verificatiecode hebt ingevoerd, verifieert Instagram je identiteit en wordt je gevraagd door te gaan met het proces voor het opnieuw instellen van je wachtwoord.
 9. Maak een nieuw wachtwoord aan: je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je een nieuw wachtwoord voor je Instagram-account kunt maken. Kies, net als bij de e-mailresetmethode, een sterk en uniek wachtwoord om de veiligheid van uw account te verbeteren.
 10. Wachtwoord opnieuw instellen bevestigen: Volg eventuele aanvullende aanwijzingen om het proces voor het opnieuw instellen van het wachtwoord te bevestigen.
 11. Log in met uw nieuwe wachtwoord: Nadat u uw wachtwoord succesvol opnieuw hebt ingesteld, keert u terug naar de inlogpagina van Instagram. Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres en het nieuw aangemaakte wachtwoord in om veilig in te loggen op uw account.
Je Instagram-account herstellen 2

Extra opties voor accountherstel

Naast de primaire methoden om je wachtwoord opnieuw in te stellen via e-mail of telefoonnummer, biedt Instagram alternatieve opties voor accountherstel om gebruikers te helpen weer toegang te krijgen tot hun accounts. Als u merkt dat de primaire herstelmethoden niet succesvol zijn, overweeg dan de volgende opties:

1. Facebook-login gebruiken:
Als je eerder je Instagram-account aan je Facebook-account hebt gekoppeld, kun je je Facebook-inloggegevens gebruiken om in te loggen op Instagram. Hier is hoe:

 • Bezoek de Instagram-inlogpagina.
 • Klik op de optie "Inloggen met Facebook".
 • Voer uw Facebook-gebruikersnaam en wachtwoord in.
 • Geef Instagram desgevraagd toestemming om toegang te krijgen tot uw Facebook-account.
 • Na authenticatie wordt u via uw Facebook-inloggegevens ingelogd op uw Instagram-account.


2. Contact opnemen met Instagram-ondersteuning:
Als je je wachtwoord niet opnieuw kunt instellen met de beschikbare herstelopties, kun je voor hulp contact opnemen met Instagram-ondersteuning. Zo kun je contact opnemen met Instagram-ondersteuning:

 • Bezoek de website van het Instagram Helpcentrum.
 • Navigeer naar het gedeelte 'Help' of zoek naar 'Contact opnemen met Instagram-ondersteuning'.
 • Kies het relevante probleem of de relevante categorie met betrekking tot uw accounttoegang.
 • Volg de aanwijzingen om een ondersteuningsverzoek in te dienen of uw probleem te melden op Instagram.
 • Geef alle benodigde informatie op, zoals uw gebruikersnaam, e-mailadres en details over het probleem dat u ondervindt.

3. Aanvullende verificatie:
In sommige gevallen kan Instagram aanvullende verificatie vereisen om je identiteit te bevestigen voordat toegang tot je account wordt verleend. Hierbij kan het gaan om het verstrekken van persoonlijke informatie of het beantwoorden van beveiligingsvragen. Zorg ervoor dat u alle gevraagde informatie verstrekt om uw eigendom van het account te verifiëren.

4. Geduld en volharding:
Het herstellen van de toegang tot je Instagram-account kan tijd en doorzettingsvermogen vergen, vooral als je technische problemen of vertragingen tegenkomt in het herstelproces. Blijf geduldig en blijf indien nodig contact opnemen met Instagram-ondersteuning totdat de toegang tot je account is hersteld.

Uw herstelde account beveiligen

Nadat je met succes de toegang tot je Instagram-account hebt hersteld, is het essentieel om prioriteit te geven aan beveiliging om toekomstige ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Hier zijn enkele tips en best practices om de beveiliging van je herstelde Instagram-account te verbeteren:

1. Schakel tweefactorauthenticatie (2FA) in:
Tweefactorauthenticatie voegt een extra beveiligingslaag toe door naast uw wachtwoord een secundaire verificatiemethode te vereisen, zoals een code die naar uw telefoon of e-mail wordt verzonden. Schakel 2FA in voor je Instagram-account om je te beschermen tegen ongeautoriseerde logins, zelfs als je wachtwoord in gevaar komt.

2. Update wachtwoorden regelmatig:
Door uw wachtwoorden regelmatig te wijzigen, verkleint u het risico op ongeautoriseerde toegang tot uw account. Kies sterke en unieke wachtwoorden die moeilijk te raden zijn, en vermijd het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Overweeg het gebruik van een gerenommeerde wachtwoordbeheerder om complexe wachtwoorden veilig te genereren en op te slaan.

3. Wees voorzichtig met verdachte activiteiten:
Blijf waakzaam en controleer uw Instagram-account op ongebruikelijke of verdachte activiteiten, zoals niet-herkende inlogpogingen of onverwachte wijzigingen in uw profielinstellingen. Meld verdachte activiteiten onmiddellijk aan Instagram en onderneem de nodige stappen om je account te beveiligen, zoals het wijzigen van je wachtwoord en het inschakelen van 2FA.

4. Controleer app-machtigingen:
Controleer regelmatig de toestemmingen die zijn verleend aan apps en services van derden die aan uw Instagram-account zijn gekoppeld. Verwijder de toegang voor apps of services die u niet langer gebruikt of vertrouwt, omdat deze een beveiligingsrisico kunnen vormen.

5. Leer uzelf over phishing-zwendel:
Wees op uw hoede voor phishing-scams die bedoeld zijn om gebruikers te misleiden zodat ze hun inloggegevens of persoonlijke gegevens prijsgeven. Vermijd het klikken op verdachte links en verstrek geen gevoelige informatie aan niet-geverifieerde bronnen. Controleer de legitimiteit van berichten en e-mails die beweren afkomstig te zijn van Instagram voordat u actie onderneemt.

6. Blijf op de hoogte van beveiligingsupdates:
Blijf op de hoogte van beveiligingsupdates en aankondigingen van Instagram over nieuwe functies, beveiligingsverbeteringen en mogelijke kwetsbaarheden. Blijf proactief bij het implementeren van aanbevolen beveiligingsmaatregelen om uw account effectief te beschermen.

Toekomstige accountcompromissen voorkomen

Het voorkomen van toekomstige inbreuken op uw Instagram-account vereist een proactieve benadering van de beveiliging. Zo kunt u uzelf beschermen tegen mogelijke bedreigingen en de integriteit van uw account behouden:

1. Zorg voor een sterk wachtwoord:
Een sterk wachtwoord is uw eerste verdedigingslinie tegen ongeoorloofde toegang. Zorg ervoor dat uw wachtwoord complex is en hoofdletters en kleine letters, cijfers en speciale tekens combineert. Vermijd het gebruik van gemakkelijk te raden wachtwoorden, zoals 'wachtwoord' of '123456', en gebruik geen persoonlijke informatie die gemakkelijk kan worden verkregen of geraden.

2. Schakel tweefactorauthenticatie (2FA) in:
Zoals eerder vermeld, voegt het inschakelen van tweefactorauthenticatie een extra beveiligingslaag toe aan uw account door een secundaire verificatiemethode te vereisen. Zelfs als uw wachtwoord is gecompromitteerd, helpt 2FA ongeautoriseerde toegang te voorkomen door te vereisen dat er een code naar uw telefoon of e-mail wordt verzonden.

3. Wees voorzichtig met phishing-pogingen:
Bij phishing-pogingen gaat het vaak om frauduleuze e-mails, berichten of websites die zijn ontworpen om gebruikers te misleiden zodat ze hun inloggegevens of persoonlijke gegevens prijsgeven. Wees voorzichtig met ongevraagde e-mails of berichten die beweren afkomstig te zijn van Instagram en klik niet op verdachte links. Controleer de legitimiteit van verzoeken om persoonlijke informatie voordat u gevoelige gegevens verstrekt.

4. Website-URL's verifiëren:
Voordat u uw Instagram-inloggegevens of persoonlijke gegevens op een website invoert, moet u ervoor zorgen dat de URL legitiem is en begint met 'https://', voor veilige communicatie. Wees voorzichtig met websites met verkeerd gespelde URL's of domeinen die lijken op de officiële Instagram-website, aangezien dit mogelijk phishing-sites zijn die zijn ontworpen om uw gegevens te stelen.

5. Software en apps regelmatig updaten:
Houd uw apparaten, besturingssystemen en apps up-to-date met de nieuwste beveiligingspatches en updates. Verouderde software kan kwetsbaarheden bevatten die door aanvallers kunnen worden uitgebuit om uw account binnen te dringen.

6. Gebruik beveiligde netwerken:
Log niet in op je Instagram-account op openbare of onbeveiligde Wi-Fi-netwerken, omdat deze veiligheidsrisico's kunnen opleveren. Gebruik gecodeerde verbindingen, zoals virtuele particuliere netwerken (VPN's), wanneer u toegang krijgt tot uw account vanaf onbekende netwerken om uw gegevens te beschermen tegen onderschepping door kwaadwillende actoren.

7. Leer uzelf en blijf op de hoogte:
Blijf op de hoogte van veelvoorkomende beveiligingsbedreigingen en best practices voor het beschermen van uw online accounts. Informeer uzelf over de tekenen van phishing-pogingen en verdachte activiteiten, zodat u potentiële bedreigingen effectief kunt herkennen en vermijden.

Veelvoorkomende problemen oplossen

Ondanks de gebruiksvriendelijke interface van Instagram kunnen gebruikers verschillende problemen tegenkomen tijdens het wachtwoordherstelproces. Hier volgen enkele veelvoorkomende problemen en tips voor het oplossen van problemen waarmee u deze kunt oplossen:

1. Ik ontvang de e-mail voor het opnieuw instellen van het wachtwoord niet:
Als je de e-mail voor het opnieuw instellen van het wachtwoord van Instagram niet ontvangt, probeer dan de volgende stappen:

 • Controleer uw map met spam of ongewenste e-mail: Soms kunnen legitieme e-mails als spam worden gefilterd. Zorg ervoor dat u uw spam- of junkmap controleert op de e-mail voor het opnieuw instellen van het wachtwoord.
 • Wacht een paar minuten: De bezorging van e-mails kan af en toe worden vertraagd. Wacht een paar minuten en controleer vervolgens uw inbox opnieuw.
 • Controleer het e-mailadres nogmaals: Zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres hebt ingevoerd dat aan je Instagram-account is gekoppeld. Als u uw e-mailadres heeft gewijzigd, probeer dan het vorige te gebruiken.
 • De e-mail opnieuw verzenden: Op de Instagram-pagina voor wachtwoordherstel heb je mogelijk de optie om de e-mail voor het opnieuw instellen van het wachtwoord opnieuw te verzenden. Klik op de optie "E-mail opnieuw verzenden" of een vergelijkbare optie om een nieuwe e-mail aan te vragen.

2. Fouten tegenkomen:
Als u tijdens het wachtwoordherstelproces fouten tegenkomt, probeert u de volgende stappen voor probleemoplossing:

 • Wis de cache en cookies van uw browser: Het wissen van de cache en cookies van uw browser kan veel websitegerelateerde problemen oplossen. Probeer het cachegeheugen van uw browser en de cookies te wissen en probeer het wachtwoord opnieuw in te stellen.
 • Gebruik een andere browser of ander apparaat: Soms kunnen browserspecifieke problemen het wachtwoordherstelproces beïnvloeden. Probeer een andere webbrowser of ander apparaat te gebruiken om toegang te krijgen tot Instagram en start het opnieuw instellen van het wachtwoord.
 • Neem contact op met Instagram-ondersteuning: Als je ondanks het uitvoeren van de bovenstaande stappen nog steeds fouten tegenkomt, kun je overwegen contact op te nemen met Instagram-ondersteuning voor hulp. Geef details over de foutmelding of het probleem dat u ondervindt om het probleemoplossingsproces te versnellen.

3. Accounteigendom verifiëren:
In sommige gevallen kan Instagram aanvullende verificatie vereisen om te bevestigen dat je eigenaar bent van het account. Hierbij kan het gaan om het verstrekken van persoonlijke informatie of het beantwoorden van beveiligingsvragen. Zorg ervoor dat u toegang heeft tot het telefoonnummer of e-mailadres dat aan uw account is gekoppeld, zodat u verificatiecodes of reset-instructies kunt ontvangen.

4. Geduld en volharding:
Het herstellen van de toegang tot je Instagram-account kan geduld en doorzettingsvermogen vergen, vooral als je technische problemen of vertragingen tegenkomt. Blijf volhouden en blijf indien nodig contact opnemen met Instagram-ondersteuning totdat de toegang tot je account is hersteld.

Conclusie

Concluderend is het herstellen van de toegang tot uw Instagram-account essentieel voor het behouden van uw online aanwezigheid en het beschermen van uw digitale identiteit. Door de stapsgewijze handleiding in dit artikel te volgen, kunt u effectief door het wachtwoordherstelproces navigeren, ongeacht of u uw wachtwoord bent vergeten of een gecompromitteerd account bent tegengekomen. Onthoud hoe belangrijk het is om uw herstelde account te beveiligen door tweefactorauthenticatie in te schakelen, wachtwoorden regelmatig bij te werken en waakzaam te blijven tegen phishing-pogingen en verdachte activiteiten. Door deze beveiligingsmaatregelen te implementeren en op de hoogte te blijven van veelvoorkomende problemen en best practices, kun je je Instagram-account beschermen en genieten van een veiligere online-ervaring.

Om toekomstige inbreuken op uw Instagram-account te voorkomen, kunt u overwegen om tweefactorauthenticatie (2FA) in te schakelen, uw wachtwoord regelmatig bij te werken, voorzichtig te zijn met phishing-pogingen en op de hoogte te blijven van de beste beveiligingspraktijken. Vermijd bovendien het delen van uw inloggegevens met ongeautoriseerde partijen en controleer regelmatig de beveiligingsinstellingen van uw account.

Als je zowel je Instagram-wachtwoord als het e-mailadres of telefoonnummer dat aan je account is gekoppeld bent vergeten, kun je mogelijk nog steeds de toegang herstellen door aanvullende verificatiegegevens op te geven. Neem contact op met Instagram-ondersteuning voor hulp en zorg ervoor dat u alle beschikbare informatie verstrekt om uw eigendom van het account te verifiëren.

Het wordt niet aanbevolen om services of apps van derden te gebruiken die claimen Instagram-wachtwoordherstel aan te bieden, omdat deze de veiligheid van je account in gevaar kunnen brengen. Deze diensten kunnen frauduleus of ongeautoriseerd zijn, en het verstrekken van uw inloggegevens voor dergelijke diensten kan leiden tot ongeoorloofde toegang of het in gevaar brengen van uw account. Houd u aan het officiële Instagram-wachtwoordherstelproces dat in dit artikel wordt beschreven voor de veiligste herstelervaring.