Muziek toevoegen aan Instagram-verhaal

Gemaakt 31 maart, 2024
instagram verhaal muziek

In het huidige digitale tijdperk zijn sociale mediaplatforms een integraal onderdeel van ons leven geworden. Vooral Instagram heeft een enorme populariteit verworven vanwege de mogelijkheden om visuele verhalen te vertellen. Een van de meest aantrekkelijke functies op Instagram is de mogelijkheid om muziek aan je verhalen toe te voegen. Of je nu de sfeer wilt bepalen, jezelf wilt uiten of gewoon je volgers wilt vermaken, het toevoegen van muziek kan je Instagram-verhalen naar een hoger niveau tillen. In dit artikel begeleid ik je bij het toevoegen van muziek aan je Instagram-verhaal met behulp van de ingebouwde muziekfunctie, en bij het toevoegen van je eigen muziek met apps van derden.

Waarom muziek toevoegen aan je Instagram-verhaal?


Muziek heeft een krachtige impact op onze emoties en kan de algehele ervaring van je Instagram-verhaal verbeteren. Het kan een alledaags moment transformeren in een gedenkwaardig moment en een verbinding met uw publiek creëren. Door muziek aan je Instagram-verhaal toe te voegen, kun je de toon zetten, bepaalde gevoelens oproepen en je inhoud boeiender en leuker maken. Of je nu een reiservaring deelt, een nieuw product presenteert of gewoon een dagelijks moment vastlegt, muziek kan dat extra vleugje creativiteit en authenticiteit aan je verhaal toevoegen.

Muziek toevoegen aan Instagram-verhaal met behulp van de ingebouwde muziekfunctie

Instagram heeft het ongelooflijk eenvoudig gemaakt om muziek aan je verhalen toe te voegen met de ingebouwde muziekfunctie. Hier ziet u hoe u het kunt doen:

 1. Open de Instagram-app op uw mobiele apparaat en veeg naar rechts om toegang te krijgen tot de camera.
 2. Maak een foto of video voor je verhaal, of selecteer er een uit je filmrol.
 3. Tik op het stickerpictogram bovenaan het scherm.
 4. Selecteer de sticker 'Muziek' uit de beschikbare opties.
 5. Zoek een nummer of blader door de verschillende categorieën en afspeellijsten.
 6. Zodra u het gewenste nummer heeft gevonden, kunt u er een voorbeeld van bekijken door erop te tikken.
 7. Pas de lengte van het nummer aan door de schuifregelaar naar links of rechts te slepen.
 8. Pas het uiterlijk van de muzieksticker aan door erop te tikken en verschillende stijlen te selecteren.
 9. Verplaats de muzieksticker en wijzig het formaat ervan naar de gewenste locatie in je verhaal.
 10. Tik op 'Gereed' om de muziek aan je Instagram-verhaal toe te voegen.

Door de ingebouwde muziekfunctie te gebruiken, kun je eenvoudig populaire nummers vinden, verschillende genres verkennen en een vleugje personalisatie toevoegen aan je Instagram-verhaal.

Je eigen muziek toevoegen aan Instagram-verhaal met apps van derden

Als je je eigen muziek aan je Instagram-verhaal wilt toevoegen, kun je apps van derden gebruiken die deze functionaliteit bieden. Hier zijn enkele populaire apps waarmee je je eigen muziek aan je Instagram-verhaal kunt toevoegen:

 1. Spotify: Met meer dan miljoenen nummers in de bibliotheek is Spotify een uitstekende keuze om je eigen muziek aan je Instagram-verhaal toe te voegen. Maak eenvoudig een afspeellijst met de nummers die u wilt gebruiken en sla deze op Spotify op. Open vervolgens de Instagram-app, veeg naar rechts om toegang te krijgen tot de camera en volg dezelfde stappen als eerder vermeld om een muzieksticker toe te voegen. Tik op de optie "Meer" en selecteer Spotify om je opgeslagen afspeellijst te kiezen.
 2. SoundCloud: SoundCloud is een ander populair platform voor het ontdekken en delen van muziek. Hiermee kunt u uw eigen tracks uploaden of de enorme verzameling door gebruikers gegenereerde inhoud verkennen. Om je eigen muziek van SoundCloud aan je Instagram-verhaal toe te voegen, open je de SoundCloud-app, selecteer je het nummer dat je wilt delen, tik je op het deelpictogram en kies je de optie ‘Instagram Stories’.
 3. InShot: InShot is een veelzijdige app voor videobewerking die een reeks functies biedt, waaronder de mogelijkheid om muziek aan uw video's toe te voegen. U kunt uw eigen muziek importeren uit de bibliotheek van uw apparaat of kiezen uit de collectie van de app. Nadat je je video in InShot hebt bewerkt, kun je deze opslaan in je filmrol en vervolgens uploaden naar je Instagram-verhaal.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele beschikbare apps van derden waarmee je je eigen muziek aan je Instagram-verhaal kunt toevoegen. Ontdek verschillende opties en vind degene die bij uw behoeften en voorkeuren past.

Stappen om je eigen muziek toe te voegen aan Instagram-verhaal


Nu je bekend bent met de ingebouwde muziekfunctie en apps van derden, gaan we de stappen doorlopen om je eigen muziek aan je Instagram-verhaal toe te voegen:

 1. Kies de muziek die je aan je Instagram-verhaal wilt toevoegen en zorg ervoor dat deze wordt opgeslagen op je apparaat of in de app die je gebruikt.
 2. Open de Instagram-app op uw mobiele apparaat en veeg naar rechts om toegang te krijgen tot de camera.
 3. Maak een foto of video voor je verhaal, of selecteer er een uit je filmrol.
 4. Tik op het stickerpictogram bovenaan het scherm.
 5. Selecteer de sticker 'Muziek' uit de beschikbare opties.
 6. In plaats van de ingebouwde muziekfunctie te gebruiken, tikt u op de optie ‘Mijn muziek’ of ‘Aangepast’.
 7. Kies de bron waarvan je je eigen muziek wilt toevoegen (bijvoorbeeld Spotify, SoundCloud, InShot).
 8. Selecteer het specifieke nummer of de afspeellijst die je aan je Instagram-verhaal wilt toevoegen.
 9. Pas het uiterlijk van de muzieksticker aan door erop te tikken en verschillende stijlen te selecteren.
 10. Verplaats de muzieksticker en wijzig het formaat ervan naar de gewenste locatie in je verhaal.
 11. Tik op 'Gereed' om je eigen muziek aan je Instagram-verhaal toe te voegen.
 12. Door deze stappen te volgen, kun je je eigen muziek toevoegen en je persoonlijke smaak en stijl laten zien in je Instagram-verhalen.

Tips voor probleemoplossing voor het toevoegen van muziek aan Instagram-verhaal


Soms kun je problemen of moeilijkheden tegenkomen bij het toevoegen van muziek aan je Instagram-verhaal. Hier volgen enkele tips voor het oplossen van problemen waarmee u veelvoorkomende uitdagingen kunt overwinnen:

 • Update je app: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Instagram-app op je apparaat hebt geïnstalleerd. Updates bevatten vaak bugfixes en verbeteringen die eventuele problemen met het toevoegen van muziek aan je verhalen kunnen oplossen.
 • Controleer je internetverbinding: Een stabiele internetverbinding is essentieel voor toegang tot de muziekbibliotheek en het toevoegen van muziek aan je Instagram-verhaal. Zorg ervoor dat u verbonden bent met een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk of dat u over een sterke mobiele gegevensverbinding beschikt.
 • Cache en gegevens wissen: Als je aanhoudende problemen ondervindt bij het toevoegen van muziek, kan het helpen om het cachegeheugen en de gegevens van de Instagram-app te wissen. Ga naar de instellingen van je apparaat, zoek de Instagram-app en wis de cache en gegevens. Houd er rekening mee dat u hierdoor uitlogt bij de app, dus zorg ervoor dat u uw inloggegevens onthoudt.
 • Start uw apparaat opnieuw op: Soms kan een eenvoudige herstart tijdelijke problemen oplossen en de functionaliteit van de app herstellen. Schakel uw apparaat uit, wacht een paar seconden en schakel het vervolgens weer in.
 • Neem contact op met Instagram-ondersteuning: Als geen van de bovenstaande tips voor probleemoplossing werkt, kun je contact opnemen met Instagram-ondersteuning voor verdere hulp. Zij kunnen mogelijk specifieke oplossingen of inzichten bieden voor het probleem waarmee u wordt geconfronteerd.

Door deze tips voor probleemoplossing te volgen, kun je zorgen voor een soepele en probleemloze ervaring bij het toevoegen van muziek aan je Instagram-verhaal.

instagram verhaalmuziek 2

Creatieve manieren om muziek te gebruiken in je Instagram-verhaal


Nu je weet hoe je muziek aan je Instagram-verhaal kunt toevoegen, gaan we een aantal creatieve manieren verkennen om deze functie optimaal te benutten en je verhalen te verbeteren:

 1. Soundtrack voor reisavonturen: als u uw reiservaringen deelt, kan het toevoegen van muziek uw publiek naar de bestemming vervoeren en de emoties versterken die in uw foto's en video's zijn vastgelegd. Kies liedjes die de stemming en sfeer weerspiegelen van de plaats die u bezoekt.
 2. Benadruk productkenmerken: Als u een product of dienst onder de aandacht brengt, kan muziek u helpen er een boeiend en meeslepend verhaal omheen te creëren. Gebruik vrolijke en energieke nummers om de kenmerken en voordelen van het product te benadrukken, of kies een nummer dat aansluit bij de identiteit van het merk.
 3. Emotionele verhalen vertellen: Muziek heeft de kracht om emoties op te roepen en een diepere verbinding met je publiek te creëren. Gebruik het om de emotionele impact van uw verhalen te vergroten, of u nu een persoonlijke anekdote, een oprechte boodschap of een motiverend verhaal deelt.
 4. Momenten achter de schermen: Muziek kan een leuk en speels element toevoegen aan inhoud achter de schermen. Kies pakkende deuntjes of vrolijke nummers om je video's achter de schermen te begeleiden, zodat je publiek een kijkje krijgt in je creatieve proces of dagelijkse routine.
 5. Interactieve ervaringen: Experimenteer met interactieve elementen in je Instagram-verhaal door muziek te gebruiken. U kunt uw publiek bijvoorbeeld vragen welk nummer op de achtergrond wordt afgespeeld, of u kunt een enquête maken waarin u hen vraagt hun favoriete nummer te kiezen.

Door muziek op een creatieve manier in je Instagram-verhalen op te nemen, kun je je publiek erbij betrekken, je inhoud gedenkwaardiger maken en je onderscheiden van de massa.

Juridische overwegingen bij het toevoegen van muziek aan het Instagram-verhaal


Hoewel het toevoegen van muziek aan je Instagram-verhaal een geweldige manier kan zijn om je inhoud te verbeteren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de juridische overwegingen en mogelijke auteursrechtkwesties. Hier zijn enkele belangrijke punten waarmee u rekening moet houden:

Inbreuk op het auteursrecht: Het zonder toestemming gebruiken van auteursrechtelijk beschermde muziek kan leiden tot inbreuk op het auteursrecht. Het is essentieel om de rechten van artiesten en makers te respecteren door de benodigde licenties of machtigingen te verkrijgen voordat je hun muziek in je Instagram-verhalen gebruikt.

Royalty-vrije muziek: Om auteursrechtproblemen te voorkomen, kunt u royaltyvrije muziek gebruiken. Dit is muziek waarvoor een licentie is verleend voor specifiek gebruik, zonder dat daarvoor individuele toestemming nodig is. Er zijn verschillende platforms die een breed scala aan royaltyvrije muziek aanbieden, zoals Soundstripe, Epidemic Sound en Artlist.

Licentieovereenkomsten: Als je populaire nummers in je Instagram-verhalen wilt gebruiken, moet je mogelijk licentieovereenkomsten afsluiten met de respectieve rechthebbenden. Dit kan inhouden dat u contact opneemt met de artiest of hun platenlabel om te onderhandelen over de voorwaarden voor het gebruik van hun muziek.

Toeschrijving: Als je muziek gebruikt waarvoor toeschrijving vereist is, zorg er dan voor dat je de artiest of bron op de juiste manier vermeldt in je Instagram-verhaal. Dit kan door de naam van de artiest te vermelden, inclusief een link naar zijn website of social media profiel, of door de juiste tags en hashtags te gebruiken.

Het is van cruciaal belang dat je jezelf informeert over de wettigheid van het gebruik van muziek in je Instagram-verhalen en ervoor zorgt dat je voldoet aan de relevante wet- en regelgeving op het gebied van auteursrecht. Het negeren van deze overwegingen kan juridische gevolgen hebben en uw online aanwezigheid schaden.

Alternatieven voor het toevoegen van muziek aan Instagram-verhaal


Als het toevoegen van muziek aan je Instagram-verhaal niet haalbaar of geschikt is voor je inhoud, zijn er alternatieve manieren om je verhalen te verbeteren en je publiek te betrekken. Hier zijn een paar ideeën:

Geluidseffecten: In plaats van muziek kun je geluidseffecten gebruiken om diepte en sfeer aan je Instagram-verhaal toe te voegen. Of het nu gaat om het geluid van brekende golven, fluitende vogels of het openen van een deur, geluidseffecten kunnen een meeslepende ervaring voor uw publiek creëren.

Voice-over: Overweeg om je eigen stem of de stem van een verteller te gebruiken om context en commentaar te geven aan je Instagram-verhaal. Dit kan met name effectief zijn voor tutorials, video's achter de schermen of verhalende inhoud.

Onderschriften en tekst: gebruik onderschriften en tekstoverlays om uw boodschap over te brengen en uw publiek te betrekken. U kunt experimenteren met verschillende lettertypen, kleuren en animaties om uw tekst visueel aantrekkelijk en opvallend te maken.

Visuele effecten: Ontdek de verschillende visuele effecten en filters die beschikbaar zijn op Instagram om de visuele aantrekkingskracht van je verhalen te vergroten. Van boemerangs tot superzooms, er zijn verschillende opties om een vleugje creativiteit en uniekheid aan uw inhoud toe te voegen.

Vergeet niet dat de sleutel is om te experimenteren en alternatieve manieren te vinden om je Instagram-verhalen boeiend en gedenkwaardig te maken, zelfs als muziek niet de primaire focus is.

Conclusie


Door muziek aan je Instagram-verhaal toe te voegen, kun je je verhalen naar een hoger niveau tillen en je publiek op een unieke manier betrekken. Of je er nu voor kiest om de ingebouwde muziekfunctie te gebruiken of je eigen muziek toe te voegen via apps van derden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Houd rekening met de juridische aspecten en auteursrechtkwesties bij het gebruik van muziek, en ontdek alternatieve methoden om je Instagram-verhalen te verbeteren als muziek niet geschikt is voor je inhoud. Met deze tips en technieken kun je boeiende en gedenkwaardige Instagram-verhalen creëren die een blijvende indruk achterlaten op je volgers. Dus ga je gang, laat je creativiteit de vrije loop en laat de muziek de soundtrack zijn van je Instagram-verhaal!

Helaas is de muzieksticker de belangrijkste methode om muziek aan je Instagram-verhaal toe te voegen. Hoewel er alternatieve apps en methoden zijn, bieden deze mogelijk niet dezelfde naadloze integratie als de ingebouwde muziekfunctie.

De beschikbaarheid van nummers in de Instagram-muziekbibliotheek kan variëren, afhankelijk van je locatie en licentieovereenkomsten met muzieklabels. Als u een specifiek nummer niet kunt vinden, is er mogelijk geen licentie voor gebruik in uw regio.

Ja, je kunt muziek toevoegen aan zowel foto's als video's op je Instagram-verhaal. Volg eenvoudigweg dezelfde stappen als eerder vermeld om een muzieksticker aan je verhaal toe te voegen.