Hoe Instagram-rollen te downloaden

Gemaakt 7 april, 2024
Rollen downloaden

Instagram Reels is een populaire functie waarmee gebruikers korte video's kunnen maken en delen met hun volgers. Met zijn brede scala aan creatieve tools en bewerkingsopties is Reels een favoriet geworden onder makers van inhoud en beïnvloeders. Maar wat als u een Reel tegenkomt waar u absoluut dol op bent en die u voor later wilt bewaren? In dit artikel begeleid ik je bij het downloaden van Instagram Reels op je mobiele apparaat en geef ik tips voor het downloaden van video's van hoge kwaliteit. Daarnaast zal ik uitleggen hoe je Reels op desktop of laptop kunt downloaden, en zelfs een stapsgewijze handleiding geven voor het downloaden van Facebook Reels. Dus laten we beginnen!

Waarom je Instagram-reels zou moeten downloaden

Er zijn verschillende redenen waarom je Instagram Reels zou willen downloaden. Ten eerste kunt u door een Reel te downloaden deze offline bekijken, wat vooral handig is als u beperkte internettoegang heeft of onderweg bent. Ten tweede kunt u door het downloaden van Reels uw favoriete inhoud opslaan en er later naar verwijzen. Of het nu een grappige sketch, een handige tutorial of een inspirerende dansroutine is, de mogelijkheid om Reels te downloaden zorgt ervoor dat je nooit de inhoud mist waar je van houdt. Ten slotte geeft het downloaden van Reels je de mogelijkheid om ze te delen op andere platforms of met vrienden die mogelijk geen Instagram-account hebben. Nu je de voordelen van het downloaden van Instagram Reels begrijpt, gaan we dieper in op de stappen om dit te doen.

Stappen om Instagram Reels op uw mobiele apparaat te downloaden

Het downloaden van Instagram Reels op uw mobiele apparaat is een eenvoudig proces. Hier is een stapsgewijze handleiding om u te helpen:

 1. Open de Instagram-app op uw mobiele apparaat en zoek de Reel die u wilt downloaden.
 2. Tik op de haspel om deze op volledig scherm te openen.
 3. Rechtsonder in het scherm vindt u drie stippen. Tik op de stippen om een menu met opties weer te geven.
 4. Selecteer in het menu "Opslaan" om de Reel naar uw apparaat te downloaden.
 5. Zodra de Reel is opgeslagen, kunt u deze vinden in de galerij of camerarol van uw apparaat.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je eenvoudig Instagram Reels downloaden en ze direct beschikbaar maken voor offline bekijken of delen met anderen.

Hoe Instagram-reels te downloaden met apps van derden

Als je op zoek bent naar extra functies of meer controle over het downloadproces, kun je overwegen apps van derden te gebruiken om Instagram Reels te downloaden. Deze apps bieden verschillende functionaliteiten en zorgen ervoor dat u Reels rechtstreeks op uw apparaat kunt opslaan. Hier zijn een paar populaire apps van derden voor het downloaden van Instagram Reels:

 • InSaver: InSaver is een gebruiksvriendelijke app waarmee je Instagram Reels met slechts een paar tikken kunt downloaden. Kopieer eenvoudig de link van de Reel die u wilt downloaden, open InSaver en plak de link. De app haalt vervolgens de Reel op en biedt opties om deze op uw apparaat op te slaan.
 • Reels Downloader: Reels Downloader is een andere betrouwbare app waarmee je Instagram Reels moeiteloos kunt downloaden. Net als bij InSaver moet u de Reel-link kopiëren, Reels Downloader openen en de link plakken. De app analyseert de link en geeft je de mogelijkheid om de Reel op te slaan.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van apps van derden die beschikbaar zijn voor het downloaden van Instagram Reels. Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van apps van derden potentiële risico's met zich meebrengt, zoals privacyproblemen of malware. Daarom wordt geadviseerd om grondig onderzoek te doen en een gerenommeerde app van een vertrouwde bron te kiezen.

Tips voor het downloaden van hoogwaardige Instagram-rollen

Wanneer je Instagram Reels downloadt, wil je er zeker van zijn dat de video zijn kwaliteit en helderheid behoudt. Om u te helpen bij het downloaden van hoogwaardige Reels, volgen hier enkele nuttige tips:

 • Downloaden vanaf een stabiele internetverbinding: Om onderbrekingen of verlies van videokwaliteit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u over een stabiele internetverbinding beschikt voordat u Reels downloadt.
 • Kies het juiste formaat: Bij sommige apps van derden kunt u het formaat kiezen waarin u de Reel wilt downloaden. Selecteer een formaat dat hoge videokwaliteit ondersteunt, zoals MP4 of AVI.
 • Selecteer de hoogst beschikbare resolutie: Kies bij het downloaden van Reels voor de hoogst beschikbare resolutie om de beste visuele ervaring te garanderen. Hogere resoluties kunnen meer opslagruimte in beslag nemen, dus houd rekening met de capaciteit van uw apparaat voordat u de resolutie selecteert.

Door deze tips te volgen, kun je je downloadervaring verbeteren en genieten van hoogwaardige Instagram Reels wanneer je maar wilt.

Instagram Reels downloaden op desktop of laptop

Als je liever op je desktop of laptop op Instagram bladert en Reels vanaf daar wilt downloaden, kun je een aantal oplossingen gebruiken. Zo kun je Instagram Reels downloaden op desktop of laptop:

 • Inspecteer elementmethode: Klik met de rechtermuisknop op de Reel-video en selecteer 'Inspecteren' of 'Element inspecteren'. Hierdoor wordt het paneel met ontwikkelaarstools geopend. Zoek de videolink in de code en kopieer deze. Plak de link in een nieuw tabblad en de Reel-video wordt afgespeeld. Klik met de rechtermuisknop op de video en kies "Video opslaan als" om deze te downloaden.
 • Schermopname: Een andere optie is om schermopnamesoftware of browserextensies te gebruiken om de Reel-video vast te leggen terwijl deze op uw desktop of laptop wordt afgespeeld. Nadat de video is opgenomen, kunt u deze op de gewenste locatie opslaan.

Hoewel deze methoden mogelijk wat meer technische kennis of aanvullende software vereisen, bieden ze een manier om Instagram Reels op desktop- of laptopapparaten te downloaden.

Download rollen 2

Facebook Reels downloaden - een stapsgewijze handleiding

Facebook Reels, ook wel bekend als 'Facebook Shorts', is een functie waarmee gebruikers korte video's kunnen maken en delen op het Facebook-platform. Als je Facebook Reels wilt downloaden, volg dan deze stappen:

 1. Open de Facebook-app op uw mobiele apparaat en navigeer naar de Reel die u wilt downloaden.
 2. Tik op de haspel om deze op volledig scherm te openen.
 3. Zoek naar de drie stippen in de rechteronderhoek van het scherm en tik erop om opties weer te geven.
 4. Selecteer uit de opties "Opslaan" om de Facebook Reel naar uw apparaat te downloaden.
 5. Zodra de Reel is opgeslagen, kunt u deze vinden in de galerij of camerarol van uw apparaat.

Het downloaden van Facebook Reels volgt een soortgelijk proces als Instagram Reels, waardoor u eenvoudig uw favoriete video's op het Facebook-platform kunt opslaan en ervan kunt genieten.

Veelvoorkomende problemen oplossen tijdens het downloaden van Instagram Reels

Hoewel het downloaden van Instagram Reels over het algemeen soepel verloopt, kun je af en toe problemen tegenkomen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en hun oplossingen:

1. Kan Reel niet downloaden: Als u een bepaalde Reel niet kunt downloaden, kan dit te wijten zijn aan de privacy-instellingen van de gebruiker. Sommige gebruikers kiezen ervoor om het downloaden van hun rollen te beperken om de controle over hun inhoud te behouden.

2. Slechte videokwaliteit: Als de gedownloade Reel een slechte videokwaliteit heeft, kan dit te wijten zijn aan een zwakke internetverbinding of aan de kwaliteit van de originele video. Probeer de Reel opnieuw te downloaden met een sterkere internetverbinding of zoek naar een versie van hogere kwaliteit.

3. App-compatibiliteit: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Instagram-app gebruikt of de app van derden die je gebruikt voor het downloaden van Instagram Reels. Verouderde apps kunnen tot compatibiliteitsproblemen leiden en het downloadproces belemmeren.

Als je problemen blijft ondervinden bij het downloaden van Instagram Reels, kun je overwegen contact op te nemen met het ondersteuningsteam van Instagram of de ontwikkelaar van de app voor verdere hulp.

Juridische overwegingen bij het downloaden van Instagram Reels

Het is belangrijk om de juridische overwegingen aan te pakken als het gaat om het downloaden van Instagram Reels. Hoewel het downloaden van Reels voor persoonlijk gebruik over het algemeen acceptabel is, is het van cruciaal belang om de intellectuele eigendomsrechten van de oorspronkelijke makers te respecteren. Vermijd het gebruik van gedownloade rollen voor commerciële doeleinden en claim ze niet als uw eigen rollen. Vermeld altijd de oorspronkelijke maker als u besluit de gedownloade Reel op andere platforms te delen. Houd er rekening mee dat het respecteren van de auteursrechtwetten en het geven van erkenning essentieel is om de creatieve gemeenschap op Instagram te ondersteunen.

Conclusie en slotgedachten

Het downloaden van Instagram Reels kan een handige manier zijn om je favoriete inhoud offline op te slaan en ervan te genieten. Of je er nu voor kiest om Reels op je mobiele apparaat te downloaden met behulp van de Instagram-app of om apps van derden te verkennen voor extra functies, het proces is eenvoudig en toegankelijk. Vergeet niet om prioriteit te geven aan downloads van hoge kwaliteit en juridische overwegingen te volgen om een positieve en ethische ervaring te garanderen. Door de stappen en tips in dit artikel te volgen, kunt u vol vertrouwen Instagram Reels downloaden en uw inhoudsconsumptie op het platform verbeteren.


Om Instagram Reels rechtstreeks te downloaden zonder apps van derden of schermopname:

 • Open de Instagram-app en ga naar het tabblad Rollen.
 • Zoek de Reel die u wilt downloaden en speel deze op volledig scherm.
 • Tik op de drie stippen in de rechteronderhoek van uw scherm en kies 'Opslaan op filmrol' om de video in uw galerij op te slaan.

Ja, je kunt Instagram Reels downloaden van de profielen van andere gebruikers met behulp van de volgende methode:

 • Open de Instagram Reel die je wilt opslaan en tik op het pictogram "Verzenden".
 • Klik op 'Voeg Reel toe aan je verhaal'.
 • Knijp en zoom in op het voorbeeld om de video op volledig scherm op te slaan.
 • Druk vervolgens op de drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer 'Opslaan' om de rol op te slaan in je filmrol.

Instagram Reels downloaden op desktop of vanaf het openbare account van iemand anders:

 • Gebruik tools van derden, zoals 4K Stogram, om in één keer een back-up van al uw Reels te maken en download Instagram Reels van een openbaar account.
 • Start 4K Stogram, log in op uw Instagram-account binnen de applicatie, voer de naam in van het Instagram-account waarvan u Reels wilt downloaden en selecteer de juiste opties voor het downloaden van Reels.
 • Klik op de knop "Downloaden" en geniet van de gedownloade rollen.